Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@03:51:34 GMT

جابر بن عبداللّه انصاری اولین زائر کربلا می باشد

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۸۴۶۳

جابر بن عبداللّه انصاری اولین زائر کربلا می باشد

حجت الاسلام رضاوند مطرح کرد: جابر بن عبداللّه انصاری از صحابه برجسته پیامبر اکرم(ص) و اولین زائر کربلا می باشد.

به گزارش خبرنگار شهرستان های استان تهران خبرگزاری شبستان جابر ابن عبدالله انصاری از اصحاب پیامبر اسلام(ص) و راوی حدیث از زبان پیامبر(ص) است. او همچنین در سلسله راویان احادیث مشهور شیعی مانند حدیث جابر، حدیث غدیر، حدیث ثقلین و حدیث شهر علم نیز قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جابر را از اصحاب پنج امام (از امام علی(ع) تا امام باقر(ع)) دانسته‌اند. او پس از واقعه عاشورا، نخستین زائر امام حسین(ع) بود که در روز اربعین به کربلا رسید. همچنین بنابر روایات، او سلام پیامبر(ص) را به امام باقر(ع) رساند.

در همین راستا ودر سلسله نشست های شناختن اصحاب اهل بیت(ع) به گفت و گو با حجت الاسلام مجید رضاوند مدیر کانون فرهنگی هنری صالحان و کارشناس مذهبی پرداختیم که در ذیل مشروح آن آمده است.

 

جابر چگونه مسلمان شد؟

عبدالله پدر جابر از بزرگان قبیله خزرج و از نخستین مسلمانان مدینه بود و در بیعت عقبه شرکت کرده و از کسانی بوده که قسم خوردند پس از مهاجرت پیامبر(ص) به مدینه جان و مال خود را فدای او کنند. اولین موردی که از ایشان نقل شده، حضور او با پدرش در بیعت عقبه دوم در سال ۱۳ بعثت است. او کم سال‌ترین شاهد بیعت اوسیان و خزرجیان با پیامبر اکرم(ص) بود و احتمالاً در آن هنگام ۱۶ سال داشته‌است.

 

جابر در زمان پیامبر اکرم (ص) در کدام جنگ ها حضور داشت؟

پس از هجرت پیامبر اکرم از مکه به مدینه ، جابر از جوانانی بود که در بیشتر جنگ ها حضور داشت و فقط در جنگ بدر و احد غایب بود. علت نبودن جابر در این دو جنگ ، اطاعت از پدرش بود که او را سرپرست خانوادة پرجمعیت خود کرده بود.جنگ حمراءالاسد، که در سال چهارم هجرت و در پی جنگ احد رخ داد، اولین تجربة جنگی جابر بود. به فرمودة پیامبر اکرم ، فقط شرکت کنندگان در احد اجازه همراهی با آن حضرت را در این مأموریت نظامی داشتند، اما جابر تنها کسی بود که به رغم نبودن در جنگ احد، در این جنگ شرکت کرد، زیرا رسول اکرم عذر او را پذیرفت.

 

در مورد جایگاه جابر در بین اهل بیت(ع) کمی توضیح دهید.

امام صادق (علیه السلام) در ضمن حدیث مفصلى می فرمایند: جابر نسبت به ما خاندان پیامبر (صلى الله علیه و آله) وفادار و صمیمى بود. جابر پس از رحلت پیامبر (صلى الله علیه و آله) پیوسته در کنار خاندان رسالت بود و در جریان مبارزه امیر مؤمنان (علیه السلام) با سرکشى هاى معاویه در کنار آن حضرت قرار داشت و در جنگ صفین جزء یاران على (علیه السلام) بود. علاوه بر همه این ها، آمدن جابر به زیارت امام حسین (علیه السلام) در کربلا، شخصیت عزیزی به او داده است که تا زمانى که نام سرور شهیدان حسین بن على (علیه السلام) زنده است نام جابر  هم زنده است، و همین امر باعث شده است که نام جابر در بسیارى از محافل و مجالس دینی، همراه نام امام حسین (علیه السلام) برده شود.

 

او چرا نتوانست در کربلا کمک به امام حسین(ع) کند؟

او یکی از یاران برجسته پیامبر اکرم(ص) بود. اما به دلیل نابینایی نتوانست در کربلا حاضر شود و از امام حسین دفاع کند. همچنین او اولین فردی بود که قبر امام را در اربعین زیارت کرد.

 

جابر ابن عبدالله انصاری چه زمانی از دنیا رفت؟

جابر در اواخر عمر نابینا شد و یک سال در مکه زندگی می کرد و سرانجام در مدینه درگذشت.گفته شده جابر در سال 74 قمری از دنیا رفت.

پایان پیام/704

منبع: شبستان

کلیدواژه: اصحاب اهل بیت علیه السلام پیامبر اکرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامگذاری و به تاسی از مولای متقیان امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام به عنوان نماد جوانمردی و فتوت، نامگذاری شده است.

حضرت علی علیه السلام اسوه جوانمردی و شجاعت در سال پنجم هجرت در جنگ خندق، عمربن عبدود نماد شرک و بت پرستی را به خاک مذلت نشاند و رضایت پرودگار را بر هوای نفس ترجیح داد.

ورزشکاران هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای نیز با الگو قرار دادن مولای متقیان و در پیش گرفتن منش پهلوانی سعی بر زندگی به سبک و سیره ایشان دارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟